Er blijkt maar geen einde te komen aan de serie overvallen van de man met de bivakmuts en het mes. Gisteren was het de beurt aan de superette Techno aan de Stationsstraat, vlakbij het containerpark. Het is al de vierde soortgelijke overval in de regio op twee weken tijd.

Rond 15 uur kreeg de winkelierster van de superette onaangekondigd bezoek. De overvaller eiste geld en zou naar verluidt 1.000 euro hebben buitgemaakt. De winkelierster wou en kon dat echter niet bevestigen, aangedaan als ze was door het gebeuren. Ze onthield zich overigens van alle commentaar.

Bij het incident raakte niemand gewond. De dader vluchtte na de overval weg, maar het is niet geweten of dat te voet gebeurde of met een voertuig. Ook de vluchtrichting is onbekend. De toezichters en de bezoekers van het containerpark hebben niets verdachts opgemerkt. De superette bleef na het gebeuren dicht.

Het parket onderzoekt of deze nieuwe overval gelinkt moet worden aan vorige incidenten, zoals eergisteren de overval op een krantenzaak in Beringen. Eerder al kregen de superettes Spar in Oostham en ook weer de Techno - dit keer in Kwaadmechelen - onaangenaam bezoek en telkens was er hetzelfde scenario.

Maar het parket houdt er echter ook rekening mee dat een onbekende maar al te graag gebruik maakt van de verdenking die op één dader rust om zelf toe te slaan. Feit is dat de dader(s) blijkbaar toch wel op zoek is (zijn) naar geld in kleinere handelszaken. (PBVM) (ADH)