Een Duitse familie stopte op terugreis van vakantie in Frankrijk even op de parking langs de E40 in Sterrebeek. Na een lichte maaltijd reden Stefan en Anita Clausen, zoon Sandro (6) en dochter Lara (3) verder huiswaarts naar Kürten bij Keulen.

Na 30 km stelden ze ontzet vast dat ze Lotta vergeten waren: een Jack Russel-teefje van vier jaar oud, de troetelhond en metgezel van Lara.

De familie besefte dat Lotta gewoon ergens op een parking... vergeten was. Rechtsomkeer gemaakt dan maar, opnieuw richting Brussel, intussen lettend op een hoge zendmast die de familie Clausen zich nog kon herinneren van de laatste stopplaats.

Daar hadden intussen enkele andere automobilisten zich rond de hond geschaard, die al zowat een uur onbedaarlijk op zijn baasjes stond te keffen. ,,Een schande'', vonden alle omstaanders, ,,dat mensen met vakantie gewoon hun huisdier droppen langs de autostrade!''

Tot ineens een auto met caravan en Duitse nummerplaat voor de tweede keer die dag op dezelfde parking stopte en vier tot tranen toe bewogen Duitsers hun hondje weer in de armen sloten. (PKK)