In de zwaarbeveiligde diamantwijk is dinsdagmiddag een juwelier overvallen. De buit aan diamanten is volgens het Antwerpse gerecht zeer aanzienlijk te noemen.

De overvaller stapte omstreeks 13 uur een zaak aan de Rijfstraat binnen. Na interesse te hebben geveinsd in enkele tentoongestelde sieraden, kreeg de vrouwelijke bediende een wapen op zich gericht. Ze moest onder bedreiging de kluis openen en de inhoud overhandigen. De man verdween vervolgens met een aanzienlijke hoeveelheid diamanten. ,,Het betreft een grote buit'', aldus het Antwerpse gerecht.

Voor de Antwerpse diamantnijverheid is de nieuwe overval allesbehalve goed nieuws, gezien de ruchtmakende ,,diamantroof van de eeuw'', midden februari. Italiaanse meester-inbrekers plunderden toen de kofferzaal van de Grunberger-building en gingen met zo'n 100 miljoen euro aan diamanten aan de haal. De bende kon geklist worden, maar de buit blijft totdusver spoorloos.

De Hoge Raad voor Diamant (HRD), bezorgd om het imago, pakte meteen uit met plannen om de beveiliging in de wijk op te drijven. Onder meer via een extra politiepost langs de kant Rijfstraat, het aanbrengen van nog meer beveiligingscamera's en een striktere toegangscontrole tot de verschillende gebouwen. Maar blijkbaar laat niet iedereen zich daardoor afschrikken.

Eind maart werd in het diamantkwartier ook al een juwelier beroofd van een grote partij diamanten. (WER)