De nv VIC uit Gent betaalt 251.000 euro voor de oude Oostendse watertoren langs de Mercatorlaan. De toren is goed zichtbaar vanop de invalsweg, de Verenigde Natieslaan, in Oostende.

,,Op het 1.200 vierkante meter grote domein, nu bebouwd met amper 175 vierkante meter watertoren, wil de firma aansluitend op de beschermde toren een spievormig, negen verdiepingen hoog gebouw neerpoten met daarin kantoren en appartementen. De verbinding tussen beide wordt gemaakt door een glazen constructie, langs de kant van de bewoning evenwel in mat glas opdat niet in de tuinen van de omwonenden zou kunnen worden binnengekeken'', aldus de Oostendse burgemeester Jean Vandecasteele.

,,De verregaande ingreep kreeg de zegen van de administratie Monumenten en Landschappen'', aldus nog burgemeester Vandecasteele.

De bouwwerken kunnen ten vroegste binnen de twee jaar starten, vermits ook nog het bijzonder plan van aanleg (bpa) moet gewijzigd worden, waarbij de terreinen voor openbaar nut ook nijverheid en bewoning toelaten.