Het meubelbedrijf Sturzo aan de Sint-Godelievestraat heeft vier bedienden en drie arbeiders ontslagen. Ook een aantal tijdelijke personeelsleden kreeg geen nieuw contract. Dat gebeurde nadat het bedrijf tijdelijk minder contracten had.

Veel wil de directie niet kwijt over de zaak. ,,We zoeken de pers niet op als we grote orders binnenhalen en doen dat ook nu niet.''

Het meubelbedrijf Sturzo telt een negentig werknemers en is vooral gespecialiseerd in klankkasten voor stereotoestellen. Men levert daarbij aan enkele grote spelers op de markt zoals Sony en Panasonic. Het zou vooral een aanpassing van het contract met Panasonic zijn dat voor onrust zorgde bij het personeel. Het gonsde van de geruchten dat dit een heel pak werknemers hun baan zou kosten.

,,In mei en juni werkten de personeelsleden slechts een dag in de week en waren ze vier dagen werkloos. Nu is de situatie al een stuk beter onder meer door de bestelling van een grote partij kleerkasten waarbij men ook zelf voor de verpakking mag zorgen'', zegt men bij het ACV.

,,We blijven natuurlijk niet aan de zijlijn staan en doen ons best om tegen de conjunctuur in te roeien. De ene dag loopt een contract ten einde, daarna komt een nieuw binnen. We proberen zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden maar het is onvermijdelijk dat soms mensen moeten afvloeien'', zegt de directie. (RVH/STJ)