De Matongewijk in Elsene moet veiliger worden. Dat verklaarde de burgemeester van Elsene donderdag na een politieactie woensdagavond.

De politie viel woensdagavond in de 'Galerie d'Ixelles' bij de Naamse Poort binnen. Volgens burgemeester Willy Decourty was die nodig om de kleine criminaliteit te bestrijden.

24 agenten van de politie van Elsene, Brussel en de federale politie voerden de operatie ,Bêta' uit. Ze pakten 24 mensen op, van wie er 13 zijn aangehouden. Voorts zijn 20 processen-verbaal opgemaakt voor feiten als handel in verdovende middelen, diefstal, verboden wapenbezit en heling. Twee minderjarigen zijn ter beschikking gesteld van het parket. Zeven winkels werden doorgelicht.

De burgemeester zei te betreuren dat, ondanks de goede verstandhouding tussen bewoners, de voorbije vier maanden de kleine criminaliteit in de wijk toeneemt. Dat zou te wijten zijn aan jeugdbendes. Die feiten waren aanleiding voor de twee politieacties van 19 juni en 18 juli, onderstreepte de burgemeester. (belga)