De Basiliek van Koekelberg is meer dan een samenkomstoord voor gelovigen. Met grote regelmaat vinden er nevenactiviteiten plaats. Zo zal ter gelegenheid van de nationale feestdag het panorama toegankelijk zijn tot middernacht.

Ter gelegenheid van de nationale feestdag, morgen zaterdag, is het panorama van de Basiliek uitzonderlijk toegankelijk tussen 21 uur en middernacht. Bezoekers kunnen het traditionele vuurwerk die avond bewonderen vanop meer dan vijftig meter hoogte. Bij zo'n prachtig zicht hoort een godendrank, daarom zal een beperkte reeks flessen 'Champagne 1er Cru' per glas of per fles verkocht worden op het terras. Het interieur van de Basiliek is dan ook verlicht.

Ook toeristisch doet de Basiliek het bijzonder goed. Het panoramisch terras telde vorig jaar meer dan 64.000 bezoekers (een derde meer dan het jaar voordien). Maar ook andere activiteiten kunnen rekenen op een grote belangstelling. De komende maanden staan onder andere volgende grote evenementen op het programma:

  • Tentoonstelling Georg Joshu: nog tot 30 augustus stelt deze kunstenaar 80 schilderijen en beeldhouwwerken tentoon in de gaanderij op de eerste verdieping.
  • Fotoreeks 'Magie van het licht': tijdloze beelden van hier en elders, ontstaan vanuit een verfijnd aanvoelen van zonlicht door Danny De Cock. Van 6 augustus tot 16 september.
  • Retrospectieve Hélène Riedel: 250 werken van deze kunstenares zijn te bewonderen van 13 september tot 15 november.
  • Open Monumentendagen op 15 en 16 september. Bij deze gelegenheid wordt de sacristie voor het eerst voor het publiek opengesteld. Juwelier Holemans zal er zijn kunnen tonen en stukken uit de kerkschat van de basiliek restaureren.
  • The Brussels Flowers: ,,het meest spectaculaire bloemenevenement ooit in Brussel''. Meer dan 100 bloemisten bundelen hun talenten en krachten om een uitzonderlijk bloementapijt te creëren met watervallen, tropische planten en bloemen, bonsaïboompjes en 40 bloemen- en plantentaferelen. Van 29 september tot 7 oktober.
  • De grote kerststal uit Rusland op een oppervlakte van meer dan 1500 vierkante meter. Daarnaast zullen er concerten worden gegeven met Russische muziek. Van 1 december tot 20 januari.