De 149 ingeschreven paarden verschieten zich zaterdag op de Gaverbeekrenbaan misschien wel een aap als ze de andere dieren ontwaren die een deel van de show willen stelen. Voor het eerst vinden twee reeksen hondenrennen plaats, een idee van Dion Lefebvre.

,,We moeten nieuwe en jonge mensen naar de renbaan krijgen'', stelt Lefebvre, vice-voorzitter van de Draffederatie en van de BCGLT (amateurdrivers). ,,Vooreerst willen we de kwaliteit van het deelnemersveld verhogen. Daarom trekken we de prijzenpot op tot 103.000 frank per ren. We dienden meteen tien rennen uit te schrijven omdat er 149 paarden werden ingeschreven, allicht een record in Waregem. Als attractie organiseren we twee snelheidsraces met Jack Russels.''

Dit initiatief van de BCGLT en de Ren- en Rijvereniging lokt zeker de massa. ,,We leggen zelfs vijf bussen in vanuit de hele regio. We willen er alles aan doen om de paardensport opnieuw op het goeie spoor te krijgen'', besluit Lefebvre, die zeshonderd mensen uitnodigt naar de hippodroom. (HGW)  • Paarden- en hondenrennen, Gaverbeekrenbaan, zaterdag 21 juli, vanaf 14.30 uur.