,,Het is een echte schande'', reageerde Feestenburgemeester Daniël Termont gisteren bijzonder boos. In de loop van de namiddag was zijn goudvis gestolen uit het aquarium in de gemeenteraadszaal. Hij eist dat zijn vis voor het einde van de Feesten terugbezorgd wordt.

Daniël Termont kreeg zondag een goudvis cadeau van Theater Exces, omdat hun zwemmende medewerker technisch werkloos werd toen het aquarium van dit gezelschap het begaf. De schepen bezorgde het beestje een onderkomen in een splinternieuw aquarium, met luchtverversing en speciale voeding, gecontroleerd door het Stadslaboratorium.

De bak kreeg een ereplaats in de gemeenteraadszaal, naast de zetel van waarop de Feestenburgemeester de dagelijkse werkvergaderingen leidt. Op het aquarium kwam het opschrift 't stirkste viske van Gent , in afwachting van het vinden van een passende naam.

Onbekenden zijn donderdag echter met de vis aan de haal gegaan. Daniël Termont: ,,Ik kom vanmiddag op het stadhuis en bezoekers delen mij mee dat mijn aquarium leeg is. Mijn vis is gestolen en dat is een echte schande. Ik zal ze vinden, die sm... die mijn vis gepakt hebben. Dat ze er g.v.d. geen vin durven aan roeren! Elk jaar wordt er hier iets gestolen tijdens de Gentse Feesten. Vorig jaar was het de bel van de bellenman, dit jaar is het de vis van de schepen.'' (DAL)