Lichte REGENVAL op de bevroren ondergrond zorgde maandagmorgen voor gevaarlijk rijden op de wegen van het arrondissement Leuven. Bij de dispatchings van de politiediensten stond voor de middag de telefoon roodgloeiend. Heel wat voertuigen schoven door de ijzel van de baan. Gelukkig bleven de meeste schuivers beperkt tot louter blikschade.

Maar dat was niet overal zo. Op de Celestijnenlaan in Heverlee schoof rond 9 uur een Citroën Berlingo uit de bocht aan Imec (zie foto). Hij sloeg over de kop, vernielde de bordjes die de naburige universiteitsgebouwen aanduiden, en kwam op zijn dak tot stilstand. De zwaargewonde bestuurder Dries Vanderbiest uit de Tervuursesteenweg in Heverlee, moest naar het UZ Gasthuisberg in Leuven worden gebracht.

Iets over 9 uur slipte een auto op de Diestsesteenweg in Tielt-Winge . Die auto landde op zijn dak in een gemetseld afwateringskanaal van twee meter diep. Gelukkig stond daar maar een tiental cm water in. De bestuurster en haar kind kwamen ongedeerd uit de auto waarvan het dak fors was ingedrukt. Bovendien hadden ze geluk dat ze niet geraakt waren door het stuk reling dat de auto was binnengedrongen.

Een eind verder op deze gewestweg Leuven-Diest kwam een terreinwagen op zijn zijkant in de berm terecht. De bestuurder uit Hamont-Achel hield er met modder besmeurde kleding aan over.


Tegen paal
In de Groenstraat in Veltem-Beisem (Herent) slipte een auto en knalde tegen een paal. Een lijnbus met alleen de chauffeur aan boord slipte tegen een huisgevel aan het Miskruis in Schoonderbuken (Scherpenheuvel-Zichem). Een houten balk drong de cabine binnen, maar raakte de chauffeur niet. De bestuurder liep lichte verwondingen op.

De hele voormiddag reden de strooidiensten rond om de wegen ijsvrij te houden.