Inbrekers drongen in de nacht van zondag op maandag warenhuis GB-Contact langs de Leo Kempenaersstraat in Schriek binnen. Via een opening in het dak roofden ze een grote voorraad sigaretten, scheermesjes en kousen. De uitbaters, die boven de winkel wonen, merkten niets van de inbraak.

,,Ze moeten vrijwel geruisloos op het dag geklauterd zijn'', zegt uitbaatster Marleen Claes. ,,Ik woon boven de winkel, maar heb niets van de inbraak gemerkt. Even dacht ik midden in de nacht een piepend geluid te horen, maar ik ben er uiteindelijk niet voor opgestaan. Wie denkt nu aan inbrekers, terwijl je rustig in je bed ligt?''

De daders bleken niet alleen erg stil, ze waren ook bijzonder goed voorbereid. De alarminstallatie van de supermarkt gaf namelijk geen kik. Ook voor de uitbaatster is dat een vreemde vaststelling. ,,Ze zijn er blijkbaar in geslaagd om buiten het bereik van de sensoren te blijven en wisten dus heel goed op welke plek ze een gat in het dak moesten maken.''


Spar in Booischot
De dieven klauterden het dak op met een ladder die ze net voordien uit een garage in de buurt van de GB-Contact hadden gestolen. Met speciale tangen wrongen ze het dak open en lieten ze zich door een opening van een bij een meter naar binnenglijden. De inbrekers smokkelden zo een partij scheermesjes, videofilms en nylonkousen naar buiten.

,,Ze hebben ook de sigarettenautomaten opengebroken'', zegt uitbaatster Marleen Claes. ,,Nochtans zijn die toestellen ook beveiligd met een alarm, maar de daders waren daarvan op de hoogte. Ze knipten voor de kraak zorgvuldig enkele draadjes door om het alarmsysteem op die machines onschadelijk te maken.'' De uitbaters merkten de diefstal pas maandagochtend op toen ze hun winkel wilden openen.

Het is de eerste maal dat de supermarkt in Schriek inbrekers over de vloer krijgt. Toch tonen gerechtelijke speurders veel interesse voor de inbraak, want ze toont opvallende gelijkenissen met een inbraak in de Spar van Booischot. Zowat twee maanden geleden drongen dieven die supermarkt binnen, eveneens via een opening in het dak. Het parket zoekt naar verbanden tussen beide misdrijven.