Onderkoelde regen en ijzel zorgden gistervoormiddag voor talrijke verkeersongevallen in de streek. Nogal wat glijpartijen hadden plaats in en rond Roeselare. De lokale politie en brandweer kregen samen bijna twintig hulpoproepen binnen. In de meeste gevallen bleef het leed beperkt tot blikschade. In Lichtervelde strandde een auto evenwel in een onbewoond huis. Twee vrouwen uit Wingene raakten licht gewond.

Verscheidene wegen in Lichtervelde lagen er gisteren halfweg de voormiddag spiegelglad bij. Rond 10.30 uur slipte een personenwagen in de bocht aan de hoek van de Rondevijver- en Hogelaanstraat. De auto ramde de vangrails aan de buitenkant van de bocht en reed nadien in een woning. Het huis is sedert enkele maanden niet meer bewoond. Naast het adres bouwt de huiseigenaar een nieuw onderdak. In de huisgevel was een groot gat. De Lichterveldse brandweer beschermde de kapotte woninggevel tegen instortingsgevaar. In de auto zaten twee vrouwen uit Wingene. De airbag in het voertuig beschermde beiden tegen zware verwondingen.

De lokale politie in Roeselare kreeg vanaf gisterochtend rond 6.30 uur een tiental oproepen binnen. In Hooglede slipte toen de auto van Nicolas Victor tegen een geparkeerde vrachtwagen. De automobilist werd licht gewond bij zijn slippartij in de Brugsesteenweg ter hoogte van de houtafdeling van Mariasteen. Omstreeks acht uur werd de tweewieler van Roeselarenaar Achiel Delie aangereden door de auto bestuurd door Vivian Room uit Ieper. De 87-jarige fietser raakte licht gewond bij de aanrijding in de Westlaan nabij het Heilig-Hartziekenhuis in Roeselare . In dezelfde straat botsten even voordien twee wagens ter hoogte van garagehouder Vynckier. De 28-jarige D.I., een vrouw uit Kortemark, raakte daarbij licht gewond.


Blikschade
In Rumbeke raakte de wagen van Carine Dumelie uit Poperinge omstreeks 9.25 uur van het betonnen wegdek in de Moorseelsesteenweg. Haar auto slipte in een gracht. De botsing met twee auto's aan het kruispunt van de Oekensestraat en Roeselaarse ringbaan rond 7.45 uur eiste geen gewonden. Hetzelfde omstreeks 10.15 uur in de Handelsstraat. Daar slipte de wagen van Jan Samaey tegen een geparkeerd voertuig. Even later slipte een voertuig tegen een elektriciteitspaal langs de Sint-Eloois-Winkelsestraat in Oekene . Daar was ook alleen blikschade.

De federale politie kreeg vanaf negen uur verscheidene oproepen binnen over slippartijen op de E 40-autosnelweg. Daarna was de E 403 aan de beurt. In Roeselare lag die snelweg spiegelglad in de buurt van de afrit Haven. Daar hadden een vijftal ongevallen plaats. Er vielen geen gewonden. De reeks slippartijen zorgde voor sterk vertraagd verkeer in de rijrichting Kortrijk. Tegen elf uur was de verkeershinder achter de rug.