Zes van de tien zonevreemde sportterreinen in Zottegem kunnen van een gewisse ondergang worden gered, zo blijkt uit het verslag van een eerste gespreksronde tussen de Vlaamse Dienst Stedenbouw en de stad Zottegem. Vier andere, allemaal voetbalterreinen met infrastructuur, blijven bedreigd.

,,Voor de sportterreinen Bevegemse Vijvers en voor deze van Grotenberge, Erwetegem, Sint-Maria-Oudenhove, Elene en voor de hondenschool in Leeuwergem, is een oplossing in de maak'', zegt schepen van ruimtelijke ordening Paul Lievens. ,,Al zijn er ingrepen nodig. De jeugdwerking van KSV Sottegem mag bijvoorbeeld niet uitbreiden in de Emmerstraat maar wel in de Klemhoutstraat. De Oudenhoofse voetbalploeg mag verder richting bebouwde kom maar niet naar het voorgestelde landbouwgebied. Elene moet terug naar de oorspronkelijke locatie in de Rijkbosstraat; daarvoor bemiddelde ik al bij de betrokken grondeigenaar.''

Voor vier voetbalterreinen blijft het lot erg onzeker: Strijpen, Godveerdegem, Velzeke en Sint-Goriks. Sportschepen Joost Franceus en schepen van ruimtelijke ordening Paul Lievens nodigen de bedreigde clubs in januari uit voor een gesprek. Ze gaan proberen om toch nog een oplossing uit te werken. (HLS)