Met het ,,gecombineerd Gents schaakinzicht'' het Nederlandse Eindhoven mat zetten, dat is zowat de bedoeling van wat schaakclub Ruy Lopez en de stad Gent samen zinnens zijn. Sinds twee maanden al spelen de inwoners van Gent een schaakpartij tegen de inwoners van Eindhoven.

,,De uiteindelijke bedoeling is dat er zoveel mogelijk Gentenaars meespelen'', zeggen de mensen van Ruy Lopez. ,,Via onze website kan iedereen suggesties doen over de volgende zet.'' Een team van specialisten kiest de beste daar dan uit.

De wedstrijd tegen Eindhoven is nog maar een opwarmertje. Vanaf 14 januari wil Gent zich meten met zo'n 150 andere Europese steden, in een competitie die -- ook al gezien het tempo van 1 zet per dag -- een slordige twee jaar zal duren.

,,In de spannende fases van die wedstrijd willen we de schaakpartijen op groot scherm brengen op strategische plaatsen in de stad'', zegt schepen voor Sport Frank Wijnakker. (TOD)

Het verloop van de wedstrijd tegen Eindhoven is te volgen op website www.kgsrl.be. Daar kan u ook uw zet als suggestie insturen.