De GENTENAAR -- uw krant -- is verhuisd en zit opnieuw in hart van Gent. Vlakbij de torens nog wel. Vanuit onze nieuwe vestiging op de derde verdieping van een kantoorgebouw aan het François Laurentplein 27 hebben we uitzicht op twee van de drie Gentse torens. Zoveel hebben we er vanop onze werkposten nog nooit kunnen zien.

En dichtbij die torens voelen we ons ook thuis. Tenslotte valt er onder die torens veel nieuws te rapen. De krant De Gentenaar is altijd verbonden geweest met de stad en het stadsleven. En dat willen we graag zo houden.

,,Altijd verbonden geweest met het stadsleven en dat willen we graag zo houden''

De redactie

Sinds het ontstaan van de krant in 1879 was de redactie altijd in het centrum van de stad gevestigd. In de recente geschiedenis verhuisden we enkele keren, maar we bleven altijd in het stadscentrum. In een herenhuis aan de Vlaanderenstraat was het denderen van de trams van 1978 tot 1989 een vertrouwd geluid. We kwamen toen van de Savaanstraat. In 1989 schoven we een beetje op, naar de Gouvernementstraat, waar we in de schaduw van het Gouvernementsgebouw tot 1996 onderdak vonden.

Waarop de redactie in november 1997 onderdak vond in de gebouwen van de krant Het Volk, die ondertussen door de Vlaamse Uitgeversmaatschappij, tevens de uitgever van De Gentenaar, was gekocht. Kwatongen beweerden dat we op de vlucht gingen voor het mobiliteitsplan. Maar de verklaring was veel eenvoudiger. In de gebouwen van Het Volk was er gewoon veel plaats.

Voor De Gentenaar was dat al een beetje aan de rand van de stad, maar we verloren de torens niet uit het zicht. We voelden ons ook prettig op de Lousbergskaai, met het uitzicht op het water.

Aangezien de krant Het Volk vorig jaar verhuisde naar Groot-Bijgaarden werden de vrijwel leegstaande gebouwen te koop gesteld. Enkele maanden geleden werden ze verkocht en moesten we weer op zoek naar nieuwe huisvesting.

Die vonden we in een kantoorgebouw aan het François Laurentplein. Aan de andere kant van het Gouvernementsgebouw, op een steenworp van de geliefde torens.