Het Duffelse zwembad wordt onderworpen aan een flinke renovatie en daar kan de buurman niet naast kijken. De tuin van Paul Voet is de bouwwerf voor de vernieuwingswerken. Het zwembad krijgt niet enkel een nieuw gezicht. Een nieuwe ingang met bijbehorend fietsenrek horen ook tot de verfraaiing die de helft van de tuin van Paul inneemt. ,,Door de werken ben ik een deel van de tuin en mijn privacy kwijt. Dit vraagt dan ook een vermindering van de huurprijs''. ,,Kan niet'', zegt burgemeester Guido de Vos.

Sinds 1992 huurt Paul Voet het huis van de gemeente die volgens hem van de bijbehorende tuin een bouwwerf heeft gemaakt. Zonder de huurder op de hoogte te brengen staan de hekken en de reuzenkraan in de achtertuin klaar om de werken uit te voeren. De helft van de tuin van Paul moet plaats geven aan een nieuwe ingang met een fietsrek en een brandweg. ,,De gemeente heeft 400m² weggenomen dit betekent uiteraard dat ook mijn privacy zoek is'', zegt Paul.

Het zijn niet de werken die Paul tegen de borst stuiten maar wel de aanpassing van de huurprijs die 20.450 frank per maand bedraagt. ,,Ik ben een deel van mijn ruimte en privacy kwijt en zou het niet meer dan normaal vinden als de huurprijs daarmee in verhouding zou verminderen''.

Paul heeft aan de gemeente voorgesteld om maandelijks 5.000 frank af te doen van de huishuur. Zijn voorstel wacht nog op een schriftelijk antwoord.


Openbaar
Wel heeft burgemeester Guido De Vos ter plaatse laten weten dat een aanpassing van de huurprijs onmogelijk is. ,,De woning is in 1992 publiek verhuurd. Indien we een aanpassing van de huurprijs willen doorvoeren, moeten we opnieuw een oproep lanceren zodat diegenen die toen 5.000 frank minder geboden hebben nu de kans krijgen een nieuw bod te doen'', zegt de burgemeester. Volgens Paul gaat het hier om een geschil tussen de huurder en de gemeente. ,,Als huurder heb ik ook mijn rechten. Zolang mijn rechten niet tellen zal ik de werken tegenhouden'', besluit hij. (HFB)