GEEL, DESSEL, MEERHOUT

Het gerecht in Turnhout heeft twee jongeren opgepakt, die worden verdacht van twee brutale overvallen in Geel en Meerhout. Ismed M. (21) uit Dessel zou in het station in Geel met een wapen hebben gezwaaid. Chihi H. (20) uit Niel bekende de hold-up op een verzekeringskantoor in Meerhout.

Vier gemaskerde en gewapende kerels overvielen op 30 december van vorig jaar het spoorwegstation in Geel. Ze bedreigden de stationschef met een revolver en eisten het geld uit de brandkast. Omdat de kluis was uitgerust met een tijdslot, lukte dat niet.

De daders knevelden de stationschef en twee bezoekers. Ze vernielden computermateriaal. De buit bleef beperkt tot de portefeuille van de spoorwegbeambte. De geldbeugel werd later teruggevonden in Dessel.

De speurders klonken op 12 juli de 20-jarige Ismed M. in de boeien. De man ontkent elke betrokkenheid. De raadkamer in Turnhout verlengde gisteren zijn aanhouding met een maand. Hij zou formeel herkend zijn door de slachtoffers.

De overvallers droegen bivakmutsen, maar ze werden eerder opgemerkt aan de Heistraat. Late reizigers die op het perron stonden, werden door de mannen weggejaagd. Het onderzoek draait op volle toeren. De speurders zijn op zoek naar de mededaders. Ismed M. werd eerder verdacht van de overval op een pizzabezorger in Geel.

Het gerecht liet ook Chihi H. (20), die in Antwerpen verblijft, oppakken. De man was al een tijdje voortvluchtig, maar werd op 12 juli aangehouden. De man bekende de overval op een verzekeringsmakelaar in Meerhout op 14 mei. In de zaak werder eerder al drie kompanen aangehouden. Ze ontkennen elke betrokkenheid. H. was ook betrokken bij een hold-uppoging op een postgebouw in Antwerpen. (IMA)