Voor de zesde keer wordt een stukje Meulebeke-centrum herschapen in een sportief stukje strand. Op zaterdag 11 en zondag 12 augustus vindt in de Holdestraat het Beachvolleybaltornooi van studentenclub Die Beerkens plaats. Dit jaar wordt er gemikt op 80 ploegen, die in het zand zullen bijten op drie terreinen.

,,Net zoals vorig jaar volleyballen we dit jaar in de Holdestraat. Dit jaar denken we er wel aan om drie terreinen aan te leggen, één meer dan vorig jaar'', vertelt Claude Wullaert. ,,Er wordt nog steeds met drie tegen drie gespeeld, en er kunnen maximum 80 ploegen deelnemen.''

Het Beachvolleybaltornooi valt uiteen in twee delen. Op zaterdag 11 augustus komend de recreatieve ploegen, in de strikte zin van het woord, aan bod. De strenge beachvolley-reglementen worden dan iets losser toegepast. Op zondag 12 augustus is het de beurt aan de meer professionele ploegen, meestal spelen zij tijdens het jaar indoor-volleybal. ,,Een wijziging is dat mensen die aangesloten bij de KWB-volleybal, toch mee kunnen doen als recreatief speler. Het moeten wel spelers zijn uit de laagste reeksen'', geeft Claude Wullaert mee.


Tiki
Niet enkel het sportieve aspect van het Beachvolleybaltornooi lokt toeschouwers, maar ook de randprogrammatie. Op zaterdagavond is er om 20 uur een openluchtoptreden van Lexy Boy and The Dark Shades. Na het optreden is er de openluchtfilm ,,The Blues Brothers''. Er werd gekozen voor een klassieker met flink wat muziek in, wat de sfeer alleen maar kan bevorderen.

Tijdens de matchen is er voor de kinderen een gratis springkasteel. Om wat op adem te komen, of om het zand weg te spoelen is er ook de originele Tiki-bar. ,,,,Tiki is een Amerikaans slangwoord voor een strandbar. Toen we eens in Amerika waren, zijn we daar in zo'n Tiki-bar beland'', verduidelijken de organisatoren. De Tiki-bar is op Amerikaanse leest geschoeid, en typische Amerikaanse drankjes zoals Bud-bier en aangepaste Beach-music zorgen er voor de gepaste sfeer.


Ursus
Ursus, de oud-studentenvereniging die groeide uit Die Beerkens nam de organisatie van het Beachvolleybaltornooi dit jaar in eigen handen. De samenwerking tussen de twee broertjes zal broodnodig zijn. Alleen al voor de aanleg van de drie terreinen zal er drie keer 125.000 kg zand worden gestort. Dat gaat niet verloren, maar maakt een tussenstop tussen de haven van Antwerpen en de koer van aannemer Vuylsteke. Dat was ook al zo de vorige jaren, waardoor een aantal Meulebeekse huizen misschien wel op volleybalzand zijn gebouwd.

Het is de bedoeling van de organisatoren om het Beachvolleybaltornooi een ludieke activiteit te maken. Het inschrijvingsgeld werd bewust laag gehouden. Per ploeg van drie personen betaal je 900 frank (22.31 euro). Voor dat bedrag ben je verzekerd, krijg je een T-shirt en een drankbon. Wie doorstoot naar de kwartfinales maakt een kans op de grote prijzenpot.

  • Inschrijven kan bij Dimitri Ide (0479-69.67.85 of d.ide@worldonline.be), Dries Vuylsteke (051-48.45.40) of Claude Wullaert, telefoon 051-48.48.73. Alle info en het inschrijvingsformulier vind je ook op http://ursus2000.hypermart.net/ Beachvolley.htm