De kerstmarkt in Grimbergen lokt elk jaar weer massa's bezoekers uit de ruime omgeving naar de gezellige straatjes in het dorpscentrum. De vijftiende editie werd een ware overrompeling.

Het was aanschuiven geblazen voor wie het parcours van kerstchalets wilde volgen. Kaarsen, juweeltjes en andere geschenken gingen vlot over de geïmproviseerde toonbank en nadat de kerstcadeautjes waren aangekocht, bleven de bezoekers graag nog even hangen voor een glaasje glühwein of jenever en een hapje.

Het vuurwerk op zaterdagavond kon op veel belangstelling rekenen bij jong en oud. En ook op het gemeentehuis was het aanschuiven om de kerstbomententoonstelling te bezoeken.

Om te voorkomen dat de alcohol al te rijkelijk zou vloeien, had het gemeentebestuur enkele preventieve maatregelen genomen. Zo moesten de kraampjes zaterdag sluiten om 23 uur en zondag om 21 uur en mochten er geen volle flessen sterke drank verkocht worden.

Met de traditionele koekjessterrenworp op zondagavond viel het doek over de vijftiende kerstmarkt in Grimbergen die zonder twijfel meer dan geslaagd kan worden genoemd. (EVE)