Dierenzaak Dog&Cat lovers verkeerde dit weekend in kerststemming met een kerstmarkt. Het ging daarbij niet om de traditionele kerstversieringen en geschenkideeën, maar wel om cadeautjes voor uw hond, kat of een ander huisdier.

,,Het is de vijfde keer dat we dat organiseren. Gewoonlijk is het in een tent buiten, maar dit jaar was het wat te koud en doen we het gewoon in de winkel'', zegt zaakvoerster Pascale Straetmans. En het mag dan geen traditionele kerstmarkt zijn, glühwein, jenever en soep, horen er in ieder geval bij.

,,Mensen leggen ook graag een pakje voor hun huisdier onder de kerstboom, ten slotte zijn huisdieren ook een deel van het gezin. Het gaat dan om speelgoedjes of snoepjes. De klanten stellen zelf een pakje samen of kiezen iets dat wij al samengesteld hebben. Het gaat vooral om attenties,maar tot tien euro gaan de mensen gemakkelijk voor zo een geschenkje'', zegt Pascale Straetmans.

,,Er zijn ook mensen die op bezoek gaan bij iemand met een hond of kat en hier een geschenk komen kopen voor die dierenliefhebbers. Op de zondag van de kerstmarkt is er iemand die spiegels graveert met een portret van de mensen hun hond of kat en er zijn ook kerstballen of kerstkaarten met de afbeelding van het huisdier naar keuze''. (LVD)