In het sportcentrum van Ternat is gisteren zware schade aangericht door het insijpelen van regenwater. De aannemer die sinds midden oktober het dak van het aanpalende zwembad herstelt, had dit vrijdagnamiddag blijkbaar onbeschermd achtergelaten. Toen het zondagnacht begon te regenen, gutste het water in alle ruimten die aan het zwembad palen.

,,Beide daken hellen af in mekaars richting, zodat alle regenwater samenkomt aan de splitsing van het sportcentrum en het zwembad'', zegt schepen van Openbare Werken Jean Dooms, die samen met burgemeester Parys de situatie kwam bekijken.

,,Blijkbaar waren er voor het weekend geen voorzieningen om eventuele regen op te vangen of af te voeren. Ofwel een vergetelheid, ofwel dacht hij dat het niet ging regenen, hoewel de voorspellingen duidelijk waren. Hoe dan ook, de aannemer is hier zwaar in de fout gegaan.''

Burgemeester Parys vreest dat het schadeplaatje boven het miljoen oude franken zal gaan. Op de verdieping is er waterschade in het cafetaria en in de kantoorruimten en op het gelijkvloers in de kleedkamers. Omdat het gisternamiddag opnieuw zou beginnen regenen trachtte het gemeentebestuur de aannemer te bereiken. Die slaagde er echter niet in zijn arbeiders op te trommelen.

Ook de Civiele Bescherming werd er bijgeroepen, maar die heeft geen zeilen om een dergelijke oppervlakte af te dekken. Uiteindelijk probeerden gemeentewerklieden gisteravond met de moed der wanhoop enkele zeilen te spannen langs de binnenkant, maar het water bleef op sommige plaatsen naar binnen sijpelen.

Vandaag komt er een vergadering met de aannemer, het studiebureau en de verzekeringsmaatschappijen, maar de affaire dreigt een lange staart te krijgen. Het was de bedoeling dat de herstellingswerken aan het zwembaddak eind deze week klaar zouden zijn en dat het zwembad na de kerstvakantie zou heropenen. Die timing lijkt voorlopig niet meer haalbaar.