BOOM, MECHELEN

In onze regio zijn zaterdag twee gewapende overvallen gepleegd. Omstreeks 16.30 uur werd aan de Grote Markt in Boom een GB-supermarkt overvallen. De twee gemaskerde daders gingen er met een gestolen wagen vandoor. In Mechelen werd, net na sluitingstijd, Trendy Fashion overvallen. De vier personeelsleden werden in een klein lokaaltje achter de winkel opgesloten.

In Mechelen is zaterdagavond een kledingzaak aan de Brusselsteenweg overvallen. Twee gewapende gangsters konden via de achterdeur bij Trendy Fashion binnen geraken. Ze deden zich voor als echtgenoot van één van de winkelbedienden, waardoor een winkeljuffrouw de deur opende. Het duo, beiden met een bivakmuts, stormde binnen. Eén van hen bedreigde de vier winkelbedienden met een wapen. Hij verplichte hen om hun handtas af te geven en de kassa leeg te maken. De gangsters sloten de vier personeelsleden op in een zaaltje achter de winkel.

Bij het verlaten van de zaak botste het duo op een man die zijn vrouw kwam ophalen na haar dagtaak. Ook hij werd met het wapen bedreigd. Om hun eis kracht bij te zetten vielen er zelfs twee schoten. Of het gaat om een echt, dan wel een alarmpistool, is nog niet geweten. De man moest, net als de winkelbedienden, zijn autosleutels en portefeuille afgeven en werd daarna bij de vier anderen opgesloten. De daders gingen er uiteindelijk vandoor met de wagen, een Volkswagen Golf, van één van de verkoopsters. De politie zette nog een speractie op, maar de dieven waren al gevlogen. De daders konden wellicht via de nabijgelegen E19 ontkomen. Hoe groot de buit precies is, is niet bekend.


Gevlucht met taxi
Twee gemaskerde mannen hebben zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur een GB-supermarkt in Boom overvallen. De twee gewapende daders vielen de winkel binnen en eisten de inhoud van de kassa's. De daders, beiden met een handvuurwapen, vertrokken na de overval met een gestolen wagen. Die lieten ze niet veel verder, aan de Scheldeweg, achterlieten. Ze gingen er waarschijnlijk te voet vandoor. Een speractie van de politie, met speurhonden, leverde geen resultaat op. Vermoedelijk zijn de gangsters met een taxi gevlucht. Bij de overval raakte niemand gewond, hoe groot de buit is, is ook hier nog niet geweten. (BLW)