De VLD van Oostende lijkt na de Vlaamse regering als tweede te struikelen over de luchthaven van Oostende. De zeven fractieleden werden gisteravond inderhaast bijeengeroepen om één standpunt te bekrachtigen. Een uur voor die bewuste vergadering lagen de meningen echter mijlenver uit elkaar.

Bart Tommelein , fractieleider, verdedigt het standpunt van VLD-Oostende, dat slaat en zalft.

Jean-Marie Dedecker vindt de luchthaven te verlieslatend om open te houden, ziet de luchthaven als een vat zonder bodem . Hij wil de 400 hectare verkavelen, wat woningen, nieuwe inwoners en heel wat geld en jobs betekent.

Didier Ramoudt komt met een nieuw idee voor de dag: privatiseren. ,,We hebben een zeldzaam goed. Nergens komt er nog een nieuwe luchthaven bij in Vlaanderen'', aldus Ramoudt.

Paul Van Laer en Philippe Bouttens willen zich niet voor de fractievergadering van gisteravond uitspreken, maar steunen het voorstel Dedecker niet.

Ook Marc Quatacker doet dat niet. ,,Het wordt echter vooral tijd dat we een sterke fractie kweken, met een fractieleider die kan aanwezig zijn. Als Bart opgeslorpt wordt door de nakende verkiezingen, ben ik bereid terug fractieleider te worden'', aldus Quatacker.

Alleen Alain Delanghe blijft neutraal. ,,Ik ga mij met zo'n spelletjes niet bezighouden. De VLD is geen fractie, maar een geheel van individuen, die allen denken het warm water te hebben uitgevonden. Sinds de verkiezingen hebben we ze een keer samengekregen: toen er ontbijt klaar stond. Kan je dan standpunten verwachten?'' (YNG)