Zaterdagavond tussen 22.27 uur en 23.05 uur zette een stroompanne het centrum van de gemeente een tijdlang in de volslagen duisternis. Door een storing op de kabel was in een hoogspanningscabine in het centrum de stroom uitgevallen. In restaurant De Zwaan waar nog klanten aan het tafelen waren, eindige het avondje uit romantisch met kaarslicht op elke tafel.

Het licht was nog maar enkele minuten uitgevallen toen zich langs de Kortrijkstraat, ter hoogte van de Kwadepoelstraat, aan restaurant De Zwaan, een ernstig verkeersongeval voordeed. De personenwagen bestuurd door de 21-jarige Hanne Clinckemaillie uit Zwevegem, die uit de richting van het centrum kwam, ging in de bocht aan De Zwaan toe, aan het slippen en sloeg te pletter tegen een betonnen verlichtingspaal. Ziekenwagen en MUG kwamen ter plaatse om de eerste zorgen toe te dienen. De bestuurster werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht. In het ziekenhuis bleek dat ze slechts lichtgewond werd. De brandweer van Zwevegem kwam ter plaatse om de buurt wat te verlichten en het puin dat door het ongeval was aangericht, op te ruimen.

Volgens een woordvoerder van Electrabel was de stroompanne te wijten aan storing op de kabel.

Manschappen van de elektriciteitsmaatschappij kwamen ter plaatse en konden de panne snel herstellen. Een eerste gedeelte had tegen 23.05 al weer licht, tegen 23.15 uur was de panne volledig verholpen. Er wordt vandaag uitgezocht hoe de storing op de kabel zich heeft kunnen voordoen.


Gezellig bij kaarslicht
In het gemeentelijk theatercentrum aan de Otegemstraat waar vijf jaar Wereldwinkel werd gevierd, was een voorstelling van De Vieze Gasten nog maar net afgelopen. Het werd gezellig nakaarten bij kaarslicht. Idem dito in het restaurant De Zwaan aan de Kortrijkstraat waar nog veel gasten aan tafel zaten. (BVC)