De vierjarige Silke Brouckaert verloor zaterdagnamiddag het leven bij een ongeval op het bedrijf van haar ouders in de Hagedoornweg 1 op de Kapelhoek.

Tuinaannemer Stefaan Brouckaert nam een drietal jaren geleden het bedrijf voor tuinaanleg en -onderhoud van zijn vader Robert over. Het gezin heeft twee dochtertjes. Op drukke dagen worden de kinderen regelmatig opgevangen bij een oma. Zij herstelt van een recente medische ingreep in het ziekenhuis. Beide kinderen waren daarom eergisternamiddag thuis. De zesjarige Elke was in huis.

In een loods kwam haar zusje Silke omstreeks 15 uur onder een heftruck terecht. Vabi-scholier W.M. eveneens van de Kapelhoek bestuurde de heftruck. Hij volgt het zevende specialisatiejaar. Hij liep stage bij Stefaan Brouckaert en steekt nog heel dikwijls een handje toe in het tuinaanlegbedrijf. Hij was bezig met een stapel te verplaatsen toen het drama plaats had.

Kleuter Silke vierde een tweetal weken geleden haar vierde verjaardag. Het kind zat in het eerste kleuterjaar van het wijkschooltje op de Kapelhoek. De uitvaartplechtigheid is gepland op vrijdag 20 december in de Beverse kerk Heilig Kruisverheffing.


Lange reeks
Het drama van zaterdagnamiddag op de Kapelhoek was de derde tragedie met een dodelijk slachtoffer in nog geen week in Roeselare. Vorige week zondagavond verloor de Roeselaarse huisarts Ignace Beel (50) het leven bij een verkeersongeval op de Roeselaarse ringbaan.

De 16-jarige Ruben Pante eveneens uit Roeselare werd woensdagavond zwaar gewond na een aanrijding met een vrachtwagen op De Ruiter. De tienerjongen overleed 's anderendaags in het ziekenhuis.

(HWR)