Carnaval is in aantocht en dat blijkt uit de aanstelling van de prins carnaval in Zottegem afgelopen vrijdagavond. De 33-jarige Zottegemnaar Bart De Paepe, die al achttien jaar lid is van de Zottegemse carnavalsgroep ,,de Sotten'' en nu in Lierde woont, zal voor de tweede keer de scepter zwaaien.

In Zottegem wordt traditiegetrouw vroeg carnaval gevierd en dat is dit jaar niet anders. Het feestcomité organiseert vanaf 11 januari de jaarlijkse carnavalsdriedaagse.

Maar eerst werd de nieuwe prins onder grote belangstelling aangesteld in de raadzaal van het stadhuis.


Een prachtig jaar
,,Prins ben je niet alleen maar in groep. Ik weet uit ervaring hoe fantastisch het is om prins carnaval te zijn'', zegt Bart De Paepe. ,,Carnaval vieren is mijn lang leven. Het worden in elk geval drie dagen van plezier. Goed of slecht weer, er is altijd leute in Zottegem.''

Gunther Hulstaert is de uittredende prins: ,,Het was een droom die werkelijkheid werd. Het geeft een onvoorstelbaar gevoel als duizenden jouw naam scanderen. Ik heb hierdoor binnen en buiten Zottegem veel mensen leren kennen. Vooral onze ontvangst in Aalst in het stadhuis zal mij bijblijven. Het was een prachtig jaar.'' Seniorenkeizer en -keizerin carnaval Octaaf De Cock en Mariette Wallez werden bevestigd in hun functie.

De recent opgerichte carnavalsraad bewijst dat carnaval leeft in Zottegem. ,,De bedoeling van de carnavalsraad is het bevorderen van de samenwerking tussen de organisatoren en de carnavalsgroepen. Via concrete initiatieven en advies geven we steun aan carnaval'', zegt initiatiefnemer en schepen van Cultuur Dirk Van Herzeele.

De dag na het eigenlijke carnaval op zaterdag 11 januari, volgt op 12 januari het jaarlijkse kindercarnaval met de verkiezing van een prins en prinses. Maandag 13 januari wordt de carnavalsdriedaagse afgesloten met een dansnamiddag voor de senioren. Het bezoek aan de Zottegemse verplegingsinstellingen is gepland op woensdag 15 januari.

(SRZ)