Bibliothecaris Paul Heytens raakt er de tel bij kwijt. In de nacht van maandag op dinsdag werd er nog maar eens ingebroken in de bibliotheek in de gemeentelijke hovingen in de Vanackerestraat. De manier waarop werd ingebroken en de buit zijn nagenoeg identiek met de vorige inbraak. De daders werden toen opgepakt en weer vrijgelaten.

Na de vorige inbraak, waarbij met een slijpschijf de brandkast werd geopend en waar nagenoeg de hele voorraad dvd's buit werd gemaakt, was die collectie opnieuw aangevuld. Dat gebeurde door aankoop van nieuwe exemplaren maar ook nadat een deel van de buit bij de daders terug werd gevonden. Nu werd opnieuw de brandkast met een slijpschijf geopend en het goedgevulde rekje met dvd's werd opnieuw gepluimd. Alles samen verdwenen er nu 209 dvd's.

Paul Heytens is er na de zoveelste inbraak zo het hart van in dat hij liever geen commentaar geeft. ,,Het doet te veel pijn. Ik zou niet graag hebben dat andere potentiële inbrekers op ideeën zouden komen'', zucht hij.

Bij de politie heeft men er goede hoop in de daders snel bij de lurven te zullen vatten. Een toevallige bezoeker aan de balie reageerde gistermiddag: ,,Zo is het voor de daders gemakkelijk. Ze worden opgepakt en bijna onmiddellijk weer vrijgelaten. Waarom zouden ze het niet nog eens proberen?'' (ODW)