Dieven hebben opnieuw toegeslagen bij carwash José De Pourcq aan de E3-laan in Deinze. Deze keer is de stofzuiger opengebroken en de geldautomaat van de enige carwsshinstallatie die nog in gebruik is.

José De Pourcq kreeg de afgelopen weken al twee keer dieven over de vloer. De eerste keer braken ze een raam open van zijn kantoor en gingen vooral met jetons voor de carwash aan de haal. De tweede keer vernielden ze bijna alle geldautomaten van de carwash om de muntstukken te kunnen stelen. Van de vier installaties van zijn carwash moest José De Pourcq er toen drie sluiten. Die zijn nog altijd buiten werking. ,,Ik vermoed dat ze van die vierde automaat een sleutel hebben. Net zoals de vorige keer stond de automaat open maar is er geen schade. Ze hebben wel het geld meegenomen'', zegt José De Pourcq.

De grootste schadepost is deze keer de stofzuiger. ,,Die is volledig opengebroken om aan de muntstukken te geraken. Ik heb al geïnformeerd en dergelijke modellen bestaan niet meer. Een nieuwe stofzuiger kost ruim 2.000 euro zonder plaatsingskosten. Ik schat dat ik al aan een 6.000 euro schade zit. En dat voor een buit die daar maar een fractie van bedraagt. Een mens zou er op den duur moedeloos van worden', zegt José De Pourcq. (RVH)