Airline Management Group (AMG), een bedrijf dat werkzaam was op de Oostendse luchthaven, is failliet. AMG leverde technische bijstand aan vliegtuigen die de luchthaven van Oostende aandeden en er met een of ander technisch mankement te maken kregen. Door het faillissement verliezen 23 werknemers hun job.

Volgens Etienne Claes van het ACV betekent het faillissement een handicap voor het aantrekken van bijkomende trafieken naar de Oostendse luchthaven. ,,Momenteel heeft men er geen enkele firma meer die voor grotere vliegtuigen technische bijstand kan leveren'', stelt Etienne Claes.


Resem sluitingen in transportsector
,,Als ACV-vakbond beginnen we ons in de kuststreek meer als een begrafenisonderneming te voelen met de reeks sluitingen, faillissementen en stopzettingen van een resem bedrijven in de transportsector en het daarbijgaand verlies van arbeidsplaatsen en inkomens voor tal van gezinnen'', aldus de ACV-vakbondsafgevaardigde.

,,Er zijn al 475 arbeidsplaatsen verloren gegaan met het verdwijnen van Aeroground Services op de luchthaven van Oostende, Nipress in Zeebrugge, OCHS in Oostende, de halvering van P&O in Zeebrugge, Hoverspeed in Oostende, JW Transporten en nu AMG'', aldus nog Etienne Claes.