Gisteren kreeg de speelpleinwerking van de vzw Oranje het bezoek van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking. Die kwam er haar nieuwste project ZwerfWerf voorstellen. Vandaag komt de ZwerfWerf ook naar de gemeentelijke speelpleinwerking aan de Gidsenlaan. Jongeren van de Adegemse en Kleiste speelpleinwerking komen er dan ook een kijkje nemen.

Met bouwafval en andere materialen werd er gisteren aan Oranje een heuse toren in elkaar getimmerd. ,,Bedoeling is om de kinderen een aantal avontuurlijke impulsen te geven'', zegt Jeroen Cauwels van de Maldegemse jeugddienst. ,,Ze bouwen en knutselen een hele dag met Pauline en Pallet en de Bobomobiel. De realisaties blijven staan en kunnen ook verder tijdens de speelpleinwerking worden gebruikt. De dienst komt het project in een vijftiental Vlaamse gemeenten voorstellen, en wij zijn één van de gelukkigen.''

Voor de kinderen kon de prest gisteren alvast niet op. Ze leerden kampen en torens bouwen en de hele speelpleinwerking kreeg een extra avontuurlijk tintje. Vandaag zijn de jongeren van de Maldegemse speelpleinwerking aan de beurt. Daar worden zo'n 100 jongeren elke dag opgevangen. ,,Ook de andere Maldegemse speelpleinwerkingen kennen een groot succes, in Adegem vangen we elke dag zo'n 140 kinderen op, in Kleit een 80-tal. Aan monitoren is er geen gebrek, want dit jaar hebben zich een dertigtal nieuwe monitoren aangemeld.'' (KCM)