De Feesten zijn pas begonnen en een enkele voorstellingen zijn al uitverkocht. ,,Voor de voorstellingen van Erika Pauwels is geen plaats meer. Ook Kommil Foo en Els De schepper lopen als zoete broodjes'', zegt Dirk Schockaert van Free-Time, die ongeveer vier vijfde van alle tickets verkoopt.

,,De kaartenverkoop gaat over het algemeen beter dan vorig jaar. Nu zijn er al 13.000 van de 53.000 kaarten de deur uit. Dat is 2.000 meer dan vorig jaar. We mogen dus niet klagen. Het is alsof de mensen dit jaar niet alleen naar de Feesten komen om een pint te drinken, maar om ook een optreden of voorstelling te zien.''

Ook wie een van de vijftien voorstellingen van Koen Crucke, Willy Claes en Claude de Maertelaere wil zien, mag dit voorlopig vergeten. Er is geen stoel meer vrij. Naast de geplande voorstellingen werden al extra voorstellingen om 22 uur ingelast, maar de vraag naar reservaties blijft. Er wordt vandaag of morgen beslist of er nog extra voorstellingen komen. ,,Maar de artiesten mogen geen machines worden. Vijftien voorstellingen in negen dagen is niet te onderschatten'', zegt Schockaert.

Ook voor de twee voorstellingen van De Onderneming in de haven (in open lucht) kan men zich best reppen. (IBG)