Voor mij heeft Peter al gewonnen'', glundert moeder Rosette op de vooravond van de finale van Big Brother2, nu zondag. ,,Ik had immers nooit gedacht dat hij de finale zou halen''.

Vrijgezel Peter Persoons (33) kwam vrij onverwacht in het Big Brother-huis terecht na een ultieme afzegging van een andere kandidaat-bewoner. Familieleden en vrienden zetten een heuse promotiecampagne op met T-shirts, affiches en flyers. In Tessenderlo groeide een heuse hype rond Big Brotherbewoner Peter. Op het T-shirt van de fans: ,,Ik peter, jij petert, (...), zij ...'' en ,,Wij houden Peter in het huis''.

Sinds het einde van de eerste week, bij de echte start van BB, werd Peter niet meer genomineerd om het huis te verlaten. De fanclub hoefde niet eens te bellen of te SMS-en om Peter in het huis te houden.

,,Peter ligt goed in de groep'', bedenkt vader Fernand. ,,Hij kan met iedereen opschieten''. Vader Persoons kijkt elke dag met zijn vrouw naar de uitzending. ,,Wij kijken naar Peter, meer dan naar het programma zelf'', bekennen zij.

Dat Peter goed met mensen kan omgaan, verwondert vader Fernand niet. ,,Peter is militair geweest in Aarlen en Leopoldsburg, heeft een opleiding gevolgd bij de groep Diane, bij de luchtmacht en bij de rijkswacht en is nu sportinstructeur bij de federale politie in Brussel. Peter is gewoon zich aan te passen aan nieuwe mensen en situaties'' .

Moeder herinnert zich dat Peter onlangs een week buiten moest doorbrengen in een zelf te bouwen houten constructie. ,,Opvallend hoe goed hij dat kon, dankzij het leger waarschijnlijk'', bedenkt zij. ,,Peter klaagt nooit'', weet ook zijn vader.

Vader Fernand kijkt bij elke uitzending toe of nog alles in orde is met Peter en let als bezorgde huisvader ook op zijn gedrag. ,,Ik moet mijn zoon proficiat wensen'', zegt hij tevreden. Al bij al vallen de ruim honderd dagen afwezigheid van zijn zoon hem nog mee. ,,Een verblijf als militair in het buitenland is erger. Nu zien we Peter tenminste nog op TV''.

Voor mama Persoons is het erger: ,,Peter kwam hier eten en bracht als vrijgezel zijn vuile was mee. Zo zagen wij hem bijna elke dag''.


Ontknoping
Zondag komt gelukkig een einde aan het lijden van moeder Persoons. Aan voorspellingen wagen de ouders zich niet, al kunnen ze er niet om heen dat Peter de eerste finalist was en dat lijkt geen slecht voorteken.

,,Peter heeft één kans op vier om te winnen'', zegt zijn vader nuchter. Zij beseffen ook dat Ellen wordt getipt als torenhoog favoriet. ,,Omdat nu het publiek moet stemmen, weet je maar nooit'', bedenkt vader Persoons. ,,Peter deed zeker niet meer om de pot van 5 miljoen te winnen. Hij wou zich gewoon wat amuseren''. Al is dat amusementsgehalte blijkbaar tegengevallen. ,,De opdrachten van de eerste BB waren veel spontaner'', vindt zijn moeder.

In het begin van de reeks vonden zij hun zoon zelfs wat teruggetrokken, al ligt dat normaal niet in zijn aard. ,,Waarschijnlijk wou hij de medebewoners eerst leren kennen. Na enkele weken kwam hij los en werd hij zichzelf'', zegt zijn moeder. Tweemaal zagen zij hem zelfs met een glaasje teveel op. ,,Nooit voordien meegemaakt'', verzekert vader. ,,Thuis drinkt hij zelfs helemaal niet''.

,,Bij Peter zijn de emoties echt, niet gespeeld'', benadrukt zijn moeder. ,,Toen hij medebewoners moest nomineren, kreeg hij het kwaad en hoe langer hij in het huis vertoefde, hoe moeilijker het voor hem werd''.

  • Voor meer info: http://start.be/peter-- goes--bigbrother(.)