Gerrit De Cock heeft mooi praten: tijd maken om met de vrienden op café te gaan. Maar klopt dat wel? Wij trokken richting jeugdclub Paddestoel (waarvan hij tot voor kort voorzitter was) en vroegen het aan Eric Lados, Jan Boels, Niko Bruggemans en Martijn Gunst. De hamvraag was: moeten ze de TV opzetten om hun makker te zien?

,,We zien hem nu wel meer!'', lachen de vier vrienden. ,,Hij belt vaker op dan vroeger'', zegt Martijn. ,,Ik denk dat hij zijn vertrouwde plaatsen opzoekt, hij houdt daar aan vast''. ,,Het is wel afspreken nu. Vroeger kwamen we hem gewoon tegen'', voegt Jan er aan toe.

,,Gerrit heeft het ook nodig om af en toe naar hier te komen, dat is een uitlaatklep'', zegt Eric, ,,hij kan hier tussen vrienden zijn, al praat hij graag over één van zijn programma's. Hij heeft altijd al graag verteld waar hij mee bezig is''.

Heeft het bv-schap Gerrit veranderd? ,,Alleen als hij hier geschminkt toekomt, rechtstreeks van de studio'', reageert Jan. ,,Zijn haar ligt tegenwoordig altijd goed'', doet Niko nog een duit in het zakje. ,,De Gerrit blijft de Gerrit'', vindt Eric, ,,voor ons blijft hij gewoon onze vriend''. ,,Gerrit heeft al veel op een podium gestaan'', merkt Martijn op. ,,Ik heb wel in vijf groepkes met hem gespeeld en heb misschien drie keer op een podium gestaan. Gerrit heeft gewoon veel succes met zijn projecten''. ,,Hij blijft ook zichzelf op TV'', zegt Jan, ,,Gerrit is altijd rechtuit, je weet wat je aan hem hebt en ruzie of conflicten heeft hij bitter weinig''.

,,Soms vraag ik me af of hij wel genoeg heeft aan 24 uur per dag'', zegt Eric, ,,TV, Les Truttes, de Beenhouwerij, ... Hij heeft ook al met Noordkaap meegespeeld. En dan moet hij ook met ons nog pintjes gaan pakken!''

,,Gerrit heeft veel geluk met de timing van de dingen die hij doet, of hij dat geluk nu in de hand werkt of niet'', vertelt Martijn, ,,Les Truttes is een festivalgroep, die vooral tijdens de zomermaanden optreedt, de Beenhouwerij is vooral in het winterseizoen. Nu ook weer: Big Brother is net op tijd gedaan zodat hij de Beenhouwerijtoer kan voorbereiden. Daardoor kan hij veel dingen combineren''.

,,Je mag schrijven dat hij nog eens met ons moet gaan bowlen'', besluit Jan. Niko pikt er onmiddellijk op in. ,,We hebben zelfs al naar zijn programma gemaild, maar het lukt ons niet om hem mee te krijgen!''. Dus: Gerrit, ga binnen de kortste keren eens bowlen met je vrienden! (LVD)