Een gevangene die vrijdagochtend op de E40 ontsnapte uit een wagen van de Brusselse politie, liep niet lang op vrije voeten. Een inspecteur van de Dilbeekse federale politie pakte hem na een korte sprint bij de lurven. De gevangene is met enkele uren vertraging afgeleverd in de rechtbank in Brugge.

Gevangene Saïd T. zat in een wagen van de Brusselse politie en moest afgeleverd worden in de Brugse rechtbank. De chauffeur van de politiewagen stopte even voor acht uur voor een file die was ontstaan door een verkeersongeval in Sint-Ulriks-Kapelle.

De geboeide Algerijn Saïd T. kon de deur openen en rende de snelweg af. De agenten konden hem niet meer vinden en waarschuwden de politiediensten uit de streek. De dispatching van het district Asse stuurde patrouilles uit Dilbeek en Ternat en de autowegenpolitie. Er steeg ook een helikopter van de federale politie op.

De inspecteurs Ronny Segers en Kris Heylen hoorden de oproep en reden naar Sint-Ulriks-Kapelle. Segers in inspecteur van de gemeentepolitie en Heylen van de federale politie. Ze zochten in de velden en de bosjes aan de rand van de E40 naar de gevluchte gevangene. De inspecteurs hoorden van een buurtbewoner dat hij de gevangene zag lopen in de omgeving van de Lumbeekstraat.

De ordehandhavers besloten dan maar de bosjes in de omgeving van het kasteel La Motte uit te kammen, omdat ze vermoedden dat hij zich daar schuilhield. Even later zagen ze de gevangene die de benen wilde nemen.

Kris Heylen ging de collega's waarschuwen terwijl Rony Segers Saïd achternaliep. Saïd had pech, want Segers is een verwoede loper. Hij is trainer bij de Dilbeekse atletiekclub DAC en loopt dagelijks zijn kilometers. De bevroren ondergrond leverde hem geen problemen op. De gevangene had snel door dat hij met een onklopbare tegenstander te doen had en gaf zich gewonnen.

De inspecteurs brachten Saïd naar de commissariaat in Dilbeek waar de

Brusselse politie hem kwam ophalen.