Een achterin gelegen houten villa langs de Processieweg in Blaasveld, een deelgemeente van Willebroek, ging gisteren gedeeltelijk in de vlammen op. Omdat de woning van de familie Hermans moeilijk bereikbaar was, riep de brandweer van Willebroek hulp in van de collega's uit Boom, Puurs en Londerzeel. Er raakte niemand gewond.

De brand onstond omstreeks 15 uur vrijdagnamiddag in de woonkamer van de villa. De vlammen verspreidden zich razendsnel in het volledig uit hout opgetrokken huis. Bij aankomst van de brandweer stond de zoldering al in lichterlaaie. De bewoners konden net op tijd uit de vuurzee ontsnappen, maar zagen een deel van hun woning compleet uitbranden.

De villa bestaat uit twee delen, verbonden met een gangetje. Een van de compartimenten ligt in de as, het andere deel liep zware rook- en waterschade op. Wellicht bedraagt de werkelijke schade vele miljoenen franken. Even vreesden de bewoners dat de brandweer te laat zou opdagen, omdat de tankwagens de achterin gelegen woning niet kon bereiken.

Uiteindelijk vonden de pompiers een alternatieve route via een zijweggetje en een bouwwerf. Brandweercommandant Pascal Saelens beklemtoont dat het blussen daardoor geen vertraging opliep. Omdat de wagens het brandende huis niet dicht konden naderen, vroeg het korps om steun bij de collega's van de omringende gemeenten.

Drie extra tankwagens en 35 pompiers kregen het vuur snel onder controle. Het labo is ter plaatse om de oorzaak van de brand te achterhalen, experts sluiten kwaad opzet uit. (GVM)