In een oud rijhuisje aan de Oude Kaai in Turnhout voltrok zich een bizar drama. Negen uur nadat een dronken man vermoedelijk door zijn fel beschonken ex-vrouw was neergestoken, werd hij wakker en verwittigde de hulpdiensten. Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar.

De feiten speelden zich zondag af bij een marginaal gezin, maar raakten pas gisteren bekend. In zijn woning kreeg de Nederlander Karel G. (51) het aan de stok met zijn ex-partner Maria W. (53). In de living kreeg de man zaterdagnacht een vleesmes in de buik. Hij pakte een doekje, sukkelde de trap op en kroop in bed.

's Morgens om 9 uur werd hij wakker van de pijn. Hij zag dat hij bloedde uit zijn buik en belde in paniek de hulpdiensten. Zijn ex-vrouw lag naast hem in bed. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis meteen geopereerd. Hij verkeerde een tijdlang in levensgevaar.

De onderzoekers pakten de vrouw op. Zij zou de messteek hebben toegebracht. Zij was zondagochtend nog serieus boven haar theewater. Ze mocht van de politie eerst ontnuchteren. Maria W. verklaarde niet te weten waar en hoe haar ex-man de wonde opliep. Wat ze zaternacht deed, herinnert ze zich niet. Ook Karel G. hangt een warrig verhaal op. Hij zegt dat een vreemde man rond middernacht de woning binnendrong en hem neerstak. Op het huis zijn geen braaksporen gevonden.


Lemmet
De politie vermoedt dat het koppel al van vrijdagavond op zwier was. De woning lag bezaaid met lege blikjes bier van een halve liter. Vermoedelijk ging aan de steekpartij flink wat trek- en duwwerk vooraf. Heel wat huisraad lag stuk op de grond.

Tijdens een huiszoeking vonden de speurders het wapen waarmee Karel G. is gestoken. Het gaat om een scherp en puntig vleesmes met een lemmet van 25 centimeter. Karel G. is een struise man. Wellicht is dat zijn redding geweest.

Bij de politie meldde zich een zekere M.S. Hij verklaarde dat hij zaterdagavond op bezoek was geweest bij Karel en Maria. Hij getuigde dat beiden stomdronken waren. Toen hij op een bepaald moment door Maria werd bedreigd met het vleesmes nam hij de benen.

Karel G. woonde zo'n drie maanden in het huis aan de Oude Kaai. Voordien werd het gehuurd door Maria W. Het koppel kwam nog geregeld samen. Het was de eerste keer dat de politie naar het adres moest uitrukken voor echtelijke moeilijkheden. Maria W. werd maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die stelde haar onder strenge voorwaarden op vrije voeten. MEULEMANS