De politie verzegelde de Shop Angélique in de Christinastraat. Exploitante Angélique H. wordt verdacht van heling op grote schaal. Voor de buurt is de winkel al langer een doorn in het oog. Angélique H. zelf is bij de gerechtelijke diensten geen onbekende.

,,Negentig procent van wat in haar winkel te koop stond, was van verdachte afkomst. Je kan stellen dat elk boefje of elke drugsverslaafde die geld nodig had, de weg naar haar winkel kende, om er gestolen spullen kwijt te raken,'' zeggen speurders.

In de winkel trof de Oostendse politie een grote hoeveelheid boeken, schoenen, gsm's, electro en andere spullen aan. Het gerecht vermoedt dat bijna alles bij elkaar is gestolen. ,,Je kan het gerust beschrijven als een grot van Ali Baba, maar dan mag je je niet afvragen hoe zindelijk Ali Baba is'', zegt het gerecht. Alles in beslag nemen, was door de grote hoeveelheid materiaal niet mogelijk. Daarom verzegelde de politie de winkel.

Angélique H. werd gisteravond voorgeleid. Vermoedelijk zal ze worden aangehouden op verdenking van heling op grote schaal. Het gerecht zal nu proberen na te gaan van welke diefstallen of inbraken de buit afkomstig is.

Het onderzoek van de Oostendse politie kwam er naar aanleiding van een aanhoudende stroom klachten van de omwonenden. Zo moest de politie deze zomer in de Christinastraat tussenbeide komen, omdat de uitbaatster haar twee ,,aggressieve'' honden vrij op straat liet rondlopen. Het kwam zelfs zover dat de politie de honden ter plaatse moest afmaken.

(KC)