Basketbalclub Power kan, als je naar de rangschikking kijkt, alle hulp gebruiken. Zeker de steun van het publiek in thuishaven De Schelp maar als dat niet helpt, zijn er nog altijd de frivole en mooi ogende Power-girls, die het beste van zichzelf geven om de supporters warm te houden of te krijgen. Bakken Sneed, Gardiner, Debel, Bellin, Harris en co er niets van, dan zijn er altijd nog de girls die menig hartje sneller doen slaan.

De Power-girls, met Stephanie Vandenbuerie, Sarah Vanneste, Siska Demeulemeester, Benedicte Dumarey, Delphine Staelens, Delphine De Mol, Lies Vancauwenberghe, Aline Dewitte en Delphine Rigole vormen op zich ook een hecht team. Op elke thuismatch van Power fungeren ze als opwarmers en ambiancebrengers.

,,Wij zorgen voor entertainment en dansen op nieuwe, opgewekte, goed in het oor klinkende muziek. Dat varieert van pop over jazz tot funk. Het publiek in de time-outs iets brengen is de boodschap'', legt Lies uit. De meisjes krijgen een kick wanneer het publiek lekker uit de bol gaat en het vuur in de pan slaat. Dat ze de aandacht trekken, bewijst mijn buur, die zenuwachtig heen en weer wriemelt als de meisjes hun opwachting maken. Ik vraag me af of hij wel naar de match komt kijken.


Basiskennis
,,We repeteren wekelijks vrij intensief voor die intermezzo's. Het zijn telkens korte maar krachtige momenten. We kiezen ook toffe muziek uit zodat we het publiek in vuur en vlam krijgen om z'n (onze) ploeg stevig aan te moedigen. De ene avond lukt dat al beter dan de andere. Dat hangt af van het matchverloop, de omstandigheden en de tegenstrever. Oostende is op dat vlak telkens een topper'', zegt Delphine Staelens.

Kennen de meisjes iets van basketbal?

,,Laten we zeggen dat we over een basiskennis beschikken'', zegt Benedicte. ,,We volgen de match wel als supporter. Het is nu ons derde seizoen en we beginnen het spelletje te kennen. Maar vraag ons geen tactische tekeningen'', zegt Lies, die het jammer vindt dat de spelers hen niet eens mee op café vragen.


Shirt uit
Ondertussen draven ze weer het veld op en dansen de ziel uit hun slanke lijf op Voulez-vous coucher avec moi. Mijn buur krijgt het warm en koud, en dat heeft z'n lief snel door. Die gunt hem alleen een jaloerse blik.

Anderen schuiven wat graag dichterbij wanneer de girls hun T-shirt uittrekken en in het publiek gooien. Sommigen roepen enthousiast ,,meer meer'' maar de jongedames dartelen frivool en zelfbewust naar de dug-out. Alleen Froggie, de mascotte, mag dicht in hun buurt komen maar die is, met zo'n outfit, dan ook totaal ongevaarlijk.

Power speelt op zaterdag 15 december om 20 uur in De Schelp tegen Pepinster. De Power-girls zijn van de partij.