Nog geen drie jaar nadat de Melse Kerkstraat volledig heraangelegd werd, gaat ze voor herstellingswerken opnieuw drie weken dicht voor alle verkeer. Om de beproefde middenstand in de straat toch enigszins te ontzien, starten de werken na de koopjesperiode.

De drukke Kerkstraat, die de Brusselse Steenweg verbindt met het Dorpsplein, wordt afgesloten om een verzakking in het wegdek te herstellen. Inwoners, aannemer en het gemeentebestuur wijzen met een beschuldigende vinger naar de zware vrachtwagens die ondanks het verbod toch door de straat denderen. Het vermoeden van sommige inwoners dat de aannemer verkeerde materialen heeft gebruikt, betwijfelt schepen van Openbare Werken Erik Moreels. ,,Volgens de aannemer werd de afgewerkte straat te snel opengesteld. De herstelling zelf zal trouwens niet veel langer dan een dag duren. Maar de aannemer wil geen garantie geven als we de stabiliserende onderlaag geen twintig dagen rust gunnen. Tijdens die periode zal het verkeer moeten omrijden via de Kloosterstraat en de Kapellestraat.''


Koopjesperiode
Tijdens de heraanleg in het voorjaar van 1999 was de straat een aantal maanden afgesloten voor alle verkeer. Heel wat winkels zagen hun omzet toen gevoelig dalen. De herstellingswerken waren aanvankelijk voor begin januari gepland. Tot men inzag dat de middenstanders in volle koopjesperiode meer dan ontevreden zouden zijn. De start van de werken is daarom tot na 4 februari uitgesteld.

Er gaan al een tijdje stemmen op om in de Kerkstraat eenrichtingsverkeer in te voeren zodat voetgangers en fietsers er zich vrijer zouden kunnen bewegen. De verzakking in de Kerkstraat lijkt in die zin een symptoom van een verkeersprobleem waar Melle al veel langer mee worstelt. Vorige week trokken de leerlingen van de Sint-Vincentiusschool uit de Wezenstraat nog de straat op om meer verkeersveiligheid te vragen in de buurt van hun school.