Sinds de OLS-overwinning van de Koninklijke Schutterij Sint-Martinus Kessenich in Ellikom, heeft de vereniging amper tijd gehad om op haar lauweren te rusten. Het is in Kessenich nu reeds één en al schutterssfeer wat de klok slaat. Dat was afgelopen zaterdag duidelijk tijdens het druk bezochte zegefeest waar de gilde mee uitpakte in sporthal De Dom. Geslaagd was de receptie in ieder geval. Alwie de schutterij enigszins in het hart draagt, kwam opdagen.

Secretaris Firmin Snijkers is een gelukkig man. ,,Ons overwinningsfeest was op en top geslaagd. Ruim 600 sympathisanten en schuttersvrienden daagden op. We maakten er samen een onvergetelijke avond van. Ik ben meer dan tevreden.''

Tijdens de receptie van de OLS-winnaar 2002 vond ook de officiële overdracht van d'n Um plaats. Gezien de bronzen overwinningstrofee aanvankelijk zoek was, had chartermeester Jan Jaeken maar een gewijzigde versie voorzien. Tot Sint-Harlindis & Relindis Ellikom plots met het authentieke beeldje op de proppen kwam en zich dus ook als ontvreemder van het kostbare kleinood bekendmaakte.

,,Die komt hier niet meer weg'', werd bij de Kessenichse schuttersvereniging meteen tussen de tanden door gesist. Weliswaar met een lach, want d'n Um zorgt ieder jaar opnieuw voor ludieke toestanden.

Het logo voor het OLS 2003 werd onthuld en de verschillende werkgroepen werden voorgesteld. Voor de organisatie gaan zes teams hun beste beentje voorzetten: overheid-optocht-verkeer, financiën en administratie, personeel, terrein en techniek, pr-sponsoring-communicatie én catering & evenementen. Burgemeester Hubert Brouns (CD&V) fungeert als voorzitter van de stuurgroep OLS 2003. Daarin zetelen 15 personen, gaande van de voorzitter van de schutterij tot voorzitters en secretarissen van de meeste werkgroepen.

(MIP)