In het Koninklijk Technisch Atheneum (KTA) in Liedekerke verstaan ze de kunst om van de nood een deugd te maken. Na een inbraak in de school, die plaatsvond tussen zaterdagavond en zondagmiddag, togen gisteren de leerlingen van het zevende beroepsjaar elektrische installaties onmiddellijk aan de slag om de campus in de kortste keren te voorzien van een alarmsysteem.

De inbraak werd zondag rond 16 uur vastgesteld. ,,Ik ben hier zaterdag nog tot 20 uur geweest, dus het moet nadien gebeurd zijn'', vertelt directeur Frank Schouppe. ,,De daders hadden het enkel gemunt op het administratief gedeelte. Ze zijn binnengedrongen aan de achterkant. Vier sloten van deuren werden geforceerd en ook enkele dossierkasten werden opengetrokken. Heel wat paperassen en dossiers lagen opengespreid. Het zag er op het eerste gezicht nogal chaotisch uit maar nu alles opgeruimd is, blijkt het gelukkig nog mee te vallen. Van pc's of andere waardevolle voorwerpen zijn ze afgebleven. Er zijn geen papieren weg, alleen wat wisselgeld. Aan de brandkast, waar trouwens zelden veel geld in steekt, hebben ze niet geraakt.''

Voor de nieuwe directeur zet de inbraak een kleine domper op het enthousiasme van de voorbije maanden. Sinds zijn komst vond de school een nieuw elan maar Schouppe beseft dat de campus lessen moet trekken uit het incident.

,,We hebben weliswaar de rijkswacht (nu de recherche van de politie TARL) als overbuur maar ik had me toch al enkele keren de bedenking gemaakt waarom hier op de campus nog geen inbraakdetectiesysteem stond. Gelukkig beschikken we als beroepsschool over de juiste mannen om zoiets tegen een relatief kleine kost in elkaar te steken. Samen met leraar Andy Asselman ontwerpen en installeren de leerlingen van het zevende beroepsjaar elektrische installaties een alarmsysteem. Ze zijn er al aan begonnen. Het werk past bovendien perfect in hun opleiding. Ook de opengebroken sloten waren tegen de middag allemaal hersteld. Ja, we laten er geen gras over groeien.'' (RDS)