De lokale politie van Mechelen heeft in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 oktober alcoholcontroles gehouden in het kader van de Wodca-campagne. Ook bestuurders met een te zware voet of zonder gordel werden op de bon gezwierd.

De lokale politie van Mechelen is vastbesloten weekendongevallen aan te pakken met controles en voegt daarom de daad bij het woord. Gerichte controles op diverse tijdstippen, moet chauffeurs sensibiliseren om de verkeersregels te respecteren. De alcohol- en snelheidscontroles van de Mechelse politie concentreerden zich zaterdagnacht vooral op de Liersesteenweg en de Battelsesteenweg.

Afgelopen weekend werden 15 processen verbaal-opgesteld voor chauffeurs die een glaasje teveel op hadden. Drie bestuurders keken zo diep in het glas dat hun rijbewijs meteen werd ingetrokken. Eén van hen kon nog amper op zijn benen staan. De ademtest gaf dan ook 2,3 promille alcohol in zijn bloed aan. Met 2,2 promille alcohol in het bloed moest de zilveren medaille winnaar onder de dronken chauffeurs niet veel onder doen. De derde zatte chauffeur verloor met 2 pro mille ook zijn snelheidsgevoel. Hij raasde tegen een snelheid van 85 kilometer per uur door de bebouwde kom op de Battelsesteenweg.

Van de 331 voertuigen die op hun snelheid gecontroleerd werden, zijn er 33 chauffeurs die zich aan een zware boete mogen verwachten. Vier bestuurders reden meer dan 30 kilometer per uur te snel en moesten hun rijbewijs onmiddellijk afgeven. Ook zij moeten het stuur vijftien dagen aan anderen overlaten.

Wie de plicht tot het dragen van een autogordel aan z'n laars lapte, was er ook bij. Voor die overtreding zijn negen PV's opgesteld. Drie processen-verbaal zijn opgemaakt omdat de bestuurders hun voormistlichten hadden opstaan.

En wie dacht de controle-actie net op tijd opgemerkt te hebben, had het ook mis. Wie wilde ontsnappen door snel rechtsomkeer te maken, kreeg de zwaantjes achter zich. Agenten op de moto konden de vluchtende bestuurders in geen tijd in de kraag vatten. (BLW)