Zondagavond om 23.42 uur kwam op de Kemmelseweg in de Ieperse deelgemeente Voormezele de 22-jarige Tommy Verhaeghe uit de Dikkebusseweg in Ieper om nadat zijn wagen tegen een boom en vervolgens op een container te pletter sloeg.

Tommy Verhaeghe reed met zijn zwarte personenwagen Hyundai Accent over de Kemmelseweg van Kemmel richting Ieper. Ter hoogte van de woning met nummer 78 verloor hij de controle over zijn voertuig. Die kwam links van de baan in de grasberm terecht, reed een boom aan flarden en knalde tegen hoge snelheid op een container gevuld met bouwafval en schroot van werkzaamheden in het betrokken huis.

De containerbak stond niet op de openbare weg, maar was in de voortuin van de woning geplaatst, van de rijbaan gescheiden door een groene strook met bomen en een fietspad. De wagen ploegde door dat groen, gleed over het fietspad, ramde een afvalbak en slingerde ten slotte een tiental meter verder. De automobilist werd op de oprit van de woonst uit het inmiddels totaal verhakkelde voertuigwrak geslingerd en overleed ter plaatse.

Een verkeersdeskundige van het parket van Ieper kwam ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Op de plaats van het ongeval lag de weg droog en slijkvrij. (YNG)