Het parket heeft zaterdagavond de 34-jarige drugsdealer Fernando R. aangehouden. In de wagen van de verdachte vonden de agenten 600 roze XTC-pillen, 113 gram speed, een weegschaal en 1.140 euro cash. De recherche vermoedt dat Fernando R. verschillende instellingen in de regio bevoorraadde.

Het parket van Leuven heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar de 34-jarige Fernando R. uit Houthalen-Helchteren. Zaterdagavond werd de gekende drugsdealer gearresteerd in Scherpenheuvel na een doorgedreven onderzoek van de politie. In de Ford Escort van de verdachte vonden de agenten 600 roze XTC-pillen, 113 gram speed, een weegschaal en 1.140 euro cash geld.

Na de arrestatie voerden de speurders een huiszoeking uit in de woning van de 31-jarige Ivo V. in de Basilieklaan. Fernando R. was daar even daarvoor nog geweest. De agenten troffen er 5 gram hasj, 3 gram speed en 120 gram weed. De drughandel vanuit de woning van Ivo V. zorgde reeds enkele maanden voor overlast in de buurt. Ivo V. werd eveneens gearresteerd en voorgeleid bij onderzoeksrechter Decoux. In september 2002 werd de man ook al aangehouden voor handel in drugs.


Met boekhouding
Fernando R. is ook geen onbekende voor het gerecht. In augustus 2002 en april 2003 werd de dealer ook al aangehouden. De recherche verdenkt de dealer van bevoorradingsrondes in verschillende instellingen in de buurt van Scherpenheuvel en Diest. De huiszoekingen in enkele woningen van Fernando R. in Lummen, Houthalen en Beringen leverden nog 13 gram speed en de boekhouding van de drughandel op. De politie zet het onderzoek naar de dealers verder.