De komende weken pakt Lo-Reninge voor de derde keer uit met zijn zomerse muziekavonden. Typisch voor deze vijf avonden, die veel bijval kennen, is de ontspannen muziek en aangename sfeer.

Vrijdag 18 juli treden Geert De Deygere (zang) en Hans Vervenne (piano) op met het avondvullend programma Gershwin Songs in de Sint-Pieterskerk in Lo.

Vrijdag 25 juli brengt Miller covers van Luka Bloom in het bezoekerscentrum Lauka. Steven Mulier zingt eerlijke, eenvoudige popsongs. De Kachtemnaar wordt begeleid door gitaar.

Derde in de rij is de volksmuziekgroep Sinksenbruid op vrijdag 8 augustus in het bezoekerscentrum. Sinksenbruid staat voor authentieke marktliederen en volksliederen uit Vlaamse en Franse Westhoek.

Vrijdag 22 augustus is het lachen geblazen met Wannes en Dries in de abdijtuin: vrolijke liedjes en. Het duo sleepte de pers- en publieksprijs in de wacht op het Humorologieconcours in 2002.

Als afsluiter staat op vrijdag 29 augustus Toman geprogrammeerd in de abdijtuin. Vier jonge West-Vlamingen brengen alternatieve popmuziek, die een mix is van Deus, Pavement en Sonic Youth.

  • De toegangsprijs bedraagt 4 euro per avond en 3 euro voor VVV-leden, kinderen onder de 12 jaar gratis. Meer info en reservatie bij de VVV, Markt 17a in Lo-Reninge, tel. 058-28.91.66.