De verkoop van het pand in de Leiestraat waar de bevolkingsdienst huist, moet zo snel als mogelijk gebeuren. Dat zegt de Kortrijkse burgemeester Stefaan De Clerck, die wil vermijden dat het kantoorgebouw in de centrumstraat te lang blijft leeg staan. Het pand zal via een openbare verkoop op de markt worden aangeboden.

De werken voor het nieuwe stadhuis in het voormalige KBC-kantoor in de Leiestraat zijn in de laatste fase getreden. Op 1 januari wil de stad het gebouw officieel in gebruik nemen.

Tegelijk zit Kortrijk dan met een aantal gebouwen op overschot, want verschillende diensten die nu nog verspreid zitten in het centrum zullen naar het nieuwe stadhuis komen.

Het gebouw in de Leiestraat 22 is het belangrijkste pand dat leeg komt te staan. Het werd in 1996 aangekocht voor 967.000 euro en zal nu via een openbare verkoop op de markt worden gebracht. Er informeerden al een aantal geïnteresseerden, waaronder een uitzendbureau, naar de vraagprijs. De instelprijs voor het pand bedraagt 1 miljoen euro. Er is daarbij rekening gehouden met de belangrijke herstellings- en renovatiewerken die nodig zijn.


Allaerthoeve
In de Oude Vestingsstraat komt het gebouw van Parko te koop. Eerste in de rij van stadseigendommen die binnenkort onder de hamer gaan is echter de Allaerthoeve in Aalbeke. Na de vakantie is er een veiling van de hoeve. Deze was aanvankelijk gekocht voor het onderbrengen van de plaatselijke jeugdverenigingen maar bleek daarvoor uiteindelijk niet geschikt.

,,Het voormalige arrondissementscommissariaat in de Groeningestraat 36 gaan we voorlopig toch niet verkopen'', zegt burgemeester De Clerck. ,,De ontwikkeling van het Begijnhofpark met het streekbezoekerscentrum, de heraanleg van de Groeningestraat en de plannen voor de uitbouw van Historisch Kortrijk deed ons beslissen om nog even uit te kijken naar nieuwe mogelijkheden voor het gebouw. Het kan eventueel ingepast worden in al deze projecten. Zo grenst de tuin aan het Begijnhofpark, waardoor een doorsteek van de Groeningestraat mogelijk is.'' (JF)