Het was véél te vroeg en velen waren nog niet thuis met vakantie. Het was een cliché dat weinig goeds voorspelde. Maar in de praktijk niets daarvan. Pittem kende op de jongste Zotte Maandag een echte volkstoeloop en met de Zuiderse weersomstandigheden er bovenop kon het uiteraard helemaal niet meer stuk. En dat beetje sleet op de commerciële animatie werd gauw rechtgezet.

Pittem krijgt als kleine gemeente maar liefst twee weekeindes lang een massa volk op de been voor de meest uiteenlopende evenementen. De topdag is zonder twijfel nog altijd de Zotte Maandag met al zijn ingrediënten. Eigenlijk begint alles al op de zondag met de komst van Radio 2.

Nadat de Verbiestgemeente jarenlang gastheer was voor Fiëstag en later de Zondagstrip, mocht Pittem zich dit jaar verheugen op de première voor West-Vlaanderen van de gloednieuwe Radio 2-show Viva Vlaanderen. Een prachtige life-show met tal van vedetten zoals de M-Kids, Dana Winner, Yasmine, Isabella Adam, Rafaëlle en niet te vergeten de Popkoning in hoogsteigen persoon, laat uiteraard niets aan het toeval over. Ook bij het massaal opgekomen publiek niets dan lovende woorden en de uitdrukkelijke vraag naar een lange samenwerking.

De hoogdag van de Pittemse kermis blijft echter ontegensprekelijk Zotte Maandag. De officiële plechtigheden beginnen al 's morgens vroeg met de aanstelling van de ere-deken. De eer viel dit jaar Vlaams volksvertegenwoordiger Gisèle Gardeyn-Debever te beurt. Het prachtige weer zorgde mede voor een ware volkstoeloop. De braderie en verklede jaarmarkt lokte zoals steeds de massa. Een spijtige vaststelling is wel de steeds lagere ambitie en inspiratie bij de plaatselijke handelaars. Om deze tendens tegen te gaan hadden ze in de Kauwstraat de Euro-dixie Band uit Lichtervelde ingehuurd en deze ervaren muzikanten hielden de sfeer er in.


Deken trakteert gemeente
Vooraleer de stoet vertrekt trakteert de Sint-Elooisdeken de hele gemeente op een natje in zijn eigen bedrijf. Firmin Verhelle was een weinig fiere gastheer. Hij en zijn echtgenote Leen mochten als een echt koningskoppel de prachtige stoet afsluiten in een open wagen. Veel pracht en praal, veel gesproei en gestoei, heel wat muzikaal vertier en als afsluiter een prachtig vuurwerk aan de Sporthal, maakten van de Zotte Maandagfeesten 2003 weerom een prachteditie.