Wie van kicks houdt moet dit weekend op de Hille in Zwevezele zijn. Benjispringen of een deathride vanop een hoogte van 100 meter behoren tot de mogelijkheden. Wie liever wat bescheidener met beide voeten op de grond blijft kan genieten van optredens van de Wild Things, Sam Gooris en Belle Perez.

De Hillefisters zitten nooit om een stunt verlegen, maar dat ze nu zelfs de para's het nakijken zouden geven had niemand verwacht. ,,Het benjispringen is een vertrouwd onderdeel van de affiche. Aan de deathride hadden we in het verleden al gedacht, echter kwam er telkens iets anders tussen'', verklaart voorzitter Danny Steenhuyse van de Hillefisters.

Nu is het toch zover. De kraan wordt opgesteld in de buurt van de Vlasbloemstraat. Wie zich aan een deathride waagt komt enkele straten verder terug op de begane grond. Vorig jaar nog werd benji gesprongen vanop een hoogte van boven de 100 meter. Technische problemen en onderbrekingen wegens de weersomstandigheden gooiden roet in het eten, zodat de Hillefisters er bijna een financiële kater aan overhielden. Dit jaar kiezen ze voor wat meer zekerheid en blijven ze dus iets lager bij de grond.


Drempel
,,Het gebeuren is ook familialer met een deathride'', oordeelt bakker Danny. ,,De drempel is veel lager. Van pakweg 6 of 7 jaar kan je er al aan deelnemen.'' Wie toch de grootste kick krijgt van het benjispringen, komt zaterdagavond aan zijn of haar trekken, eveneens vanop 100 meter. Er wordt vanaf 20 uur gesprongen, tot in de vroege uurtjes.

Ook aan de kinderen werd gedacht, zij kunnen zaterdagnamiddag vanaf 14.30 uur terecht bij het Priet Praat PrijzenPak Programma. Voor volwassenen dan weer is het avondlijke optreden van de Wild Things, een soort Chippendales-adepten. Vanaf 23 uur treedt Sam Gooris op, Mike Dreamer zorgt voor de presentatie.

Zondag wordt de elastiek van het benjispringen vervangen door de kabel voor de deathride vanaf 12 uur, tot 20 uur. 's Middags is er een barbecue en vanaf 15 uur treedt Belle Perez op.

Intussen duimen de Hillefisters voor mooi weer. Zowat de enige uitdaging die ze niet in de hand hebben. Eieren dragen naar Klara kan niet, want die hebben ze vrijdag al stukgegooid op het hoofd van Berber. (FM)

  • Een benjisprong vanop 100 meter hoogte kost 65 euro, een death-ride doe je al voor 25 euro. Wie van de twee wil proeven kan zich een combikaart aanschaffen van 75 euro. De optredens zijn gratis.