Drie zwaarbewapende gangsters pleegden tijdens de nacht van donderdag op vrijdag een overval op het amusementcenter Adelberg in het centrum van Lommel. De geweldadige daders gingen aan de haal met een paar duizend euro.

De gemaskerde mannen stapten omstreeks 1 uur het amusementencenter ,,De Vrijheyt'', aan het Adelbergpark binnen. Op dat ogenblik waren er nog enkele klanten in de zaak aanwezig. Volgens sommigen waren de gemaskerde overvallers gewapend met machinegeweren. Terwijl ze het geld eisten dienden de onbekenden de bediende van de speelautomatenhal een paar flinke klappen toe. Daarop vluchtten de daders weg met de dagopbrengst van een paar duizend euro. Het juiste bedrag van de buit werd gisteren niet vrijgegeven.

Lokale politie Lommel spoort de overvallers op. Volgens het parket in Hasselt zijn er voorlopig geen sporen naar de daders.

Het speelautomatencenter in het centrum van Lommel had in het verleden al met heelwat problemen af te rekenen. In het najaar van 2001 ging de hal tijdelijk dicht op bevel van het stadsbestuur van Lommel. De uitbaatster veranderde het automatenaanbod in een lunapark met spelletjes waarvoor geen vergunning nodig was. Toen de Raad van State de beslissing van het stadsbestuur nietig verklaarde, ging het amusementcenter begin december 2001 terug volledig open.(ADH, AWL)