Het college is formeel. Op de gemeentelijke parkings aan de Zemstsesteenweg in Hofstade en de Driesstraat in Elewijt, mogen geen trucks achtergelaten worden. Beide parkings liggen in de bebouwde kom en daar is - volgens het in 1998 door Zemst goedgekeurde verkeersreglement - het parkeren van voertuigen van meer dan 3,5 ton verboden.

VLD-fractieleider Raymond Cnops stelde in dat verband een vraag aan het college. Hij zag graag dat er parkeermogelijkheid voor vrachtwagens voorzien wordt op beide plaatsen. Omdat de gemeente de twee straten zal heraanleggen, kan daar volgens hem best meteen rekening mee gehouden worden. Op elk van de plaatsen kunnen dan een aantal parkings voor trucks voorzien worden.

Het college stemt daar niet mee in. ,,Dit kan niet in bebouwde kom volgens het bestaande reglement. Bij de opmaak van de plannen voor de Driesstraat in Elewijt en de Ossembeemdstraat in Hofstade is voorzien de inritten zo aan te leggen dat de toegang voor vrachtwagens zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, wordt'', geeft schepen Bart Nobels de interpellant mee.

Bovendien weet Bart Nobels dat binnen de bebouwde kom geen afwijkende verkeersregels zijn toegelaten. ,,Alternatieve parkeermogelijkheden zijn er op de Schumanlaan waar over de volledige lengte parkeermogelijkheid is voor trucks. Er zijn ook andere mogelijkheden. Ik moet wel toegeven dat dat niet altijd in de nabijheid is van bebouwde kommen'', stelt schepen Nobels.

Hij geeft de VLD ook mee dat een maand voor aanvang van de werken op die twee plaatsen, berichten onder de ruitenwissers worden gestoken met de melding dat in samenwerking met de werkgever naar andere parkeermogelijkheden moet gezocht worden. Ook de KMO-stuurgoep gaat op zoek naar mogelijke parkeerplaatsen voor zware voertuigen buiten de bebouwde kom. (RBZ)